Visio Art Gallery

Jan Bejšovec – Kolo je štěstí

Vernisáž: 5. 3. 2015 v 17:00
Výstava: 6. 3. – 27. 3. 2015

Visio Art Gallery ve spolupráci s Atelierem Nový Svět pro vás v únoru připravili výstavu fotografií vášnivého velocipedisty a fotografa Jana Bejšovce.

O autorovi: Jan Bejšovec žije a pracuje již více jak 30 let v Praze. Mládí strávil v Teplicích, kam byli jeho rodiče z Prahy přestěhováni. Vystudoval Hornickou průmyslovku a mnoho let se snažil dosáhnout výtvarného vzdělání, po kterém toužil.
Pro svoje politické názory byl vyřazen navždy z technických funkcí a pracoval 14 let jako horník. Po návratu do Prahy se mu podařilo přes všechna nedoporučení a překážky vystudovat Hollarovu výtvarnou školu. Současně živil svoji rodinu jako razič metra. Po ukončení školy studoval dále soukromě u některých malířů a výtvarníků. Po úraze na metru odešel a pracoval v propagaci.
Od dětství se věnoval se fotografii. Později začal pracovat na volné noze, věnoval se restaurování obrazů a reportážní a výtvarné fotografii.
Po pádu bolševika pracoval jako fotograf pro časopisy Reportér, Reflex, Mladou frontu a mnoho jiných. Začal také vystavovat. Dodnes měl asi 20 fotografických výstav – u nás i v zahraničí.
V devadesátých letech obnovil činnost našeho nejstaršího sportovního klubu v Království Českém: Českého Klubu Velocipedistů – 1880 a byl po sedmnáct let jeho předsedou. Klub pořádá, tak jako jeho předchůdci, zábavy, sjezdy, přátelská setkání, výlety a závody. A mnoho okamžiků z těchto akcí zachytil hledáčkem svého fotoaparátu Jan Bejšovec a vy je můžete v březnu 2015 vidět ve Visio Art Gallery