Visio Art Gallery

Tomáš Horák & Dagmar Jihlavcová – Z jiného světa

Vernisáž: 7. 2. 2013 v 17:00
Výstava: 8. 2. – 28. 2. 2013

O autorech:
Tomáš Horák se věnoval malování již od mala. Nedá se říct, že by jeho snaha hned od začátku nesla ovoce. Avšak velice ho bavilo poznávání různých stylů a technik, které vybrousil hlavně pod vedením slavného výtvarníka Pavla Opočenského, s nímž se potkal ve vězení a jehož byl po dlouhá léta student. Trpělivě pod Opočenského vedením vykresluje svá ornamentální díla. Vztah žák a učitel přerostl v trvalé přátelství.
Umělecký styl, jemuž se Tomáš Horák věnuje, není až tak obvyklý. Proto, když objevil tvorbu výtvarnice a světové modelky Dagmar Jihlavcové, byl mile překvapen podobným stylem tvorby. Mezi těmito umělci vznikla spolupráce, která vyústí společnou výstavou ve Visio Art Gallery.

Dagmar Jihlavcová se k malování dostala před osmi lety, kdy si prodělala malárii v Nigérii. Později jí ale na malování nezbyl čas, protože byla plně zaměstnaná modelingem, její specialitou jsou akty. Fotí pro různá média, například pro Playboy. „S nahotou opravdu nemám problém, část svých obrazů jsem dokonce malovala tak, jak mě pánbůh stvořil,“ prozradila o sobě malířka se slabostí pro svlékání.