Visio Art Gallery

Sylvie Choisnel – Fluctuat nec mergitur

Vernisáž: 3. 10. 2013 v 17:00
Výstava: 4. 10. – 31. 10. 2013

Výstavu zahájí Milda Kasl
Autorka tuto svoji výstavu v Plzni nazvala Fluctuat nec mergitur (NEUTOPÍ SE)

O autorce: Akademická sochařka Sylvie Choisnel je také profesorka na Akademii ve Světlé nad Sázavou, keramička, spolupracuje s restaurátory a spolupodílí na filmových dekoracích. Pochází z Francie. Shodou okolností žije a pracuje Čechách. Studovala v institutu Faculté d´ ARTS PLASTIQUE PARIS a je absolventka Ecole nationale supérieure des BEAUX ARTS (AVU) PARIS v oboru sochařství.
Autorčina tvorba přesahuje běžné sochařské meze. Sylvie Choisnel kreslí, maluje, sochaří, tiskne. A učí.
A to všechno najednou. Torza nohou, klíny bez trupů, psi, psí ženy i erotické grafické listy s jeleními náměty, Předmět touhy… Silviin svět je plný zázraků, humoru, emocí, erotiky a neobyčejných výjevů. Ženský akt se psí hlavou nebo pozlacené ženské klíny, bizarní krajiny, žirafy s lidskými nohami s hlavami v oblacích…. Nesmíme zapomenout na Silviinu keramiku. Vědomé pochopení krásy i bizarnosti jihoamerické keramiky; Sylvie dělá keramiku současnou, ale zjevně navazuje na staré indiánské techniky a vzory. Je to keramika okouzlující a veselá.

Sylvie se nesnaží zakrývat svoji ženskost, naopak ji dává otevřeně najevo. Tím zjemňuje a zesiluje celkový výraz svojí tvorby. Její umělecký projev vyzařuje klasickou čistotu, je kultivovaný, ale specifický a jednotný. Autorka ví, co dělá.