Visio Art Gallery

George Jiří Ksandr – Zlatý Ksandr

Vernisáž: 4. 10. 2012 v 17:00
Výstava: 5. 10. – 26. 10. 2012

O autorovi:
George Jiří Ksandr se narodil v roce 1949, pochází z Prahy, kde v roce 1978 úspěšně dokončil studium na FAMU, obor umělecká fotografie. Od roku 1984 žije v Mnichově. Živí se reklamní fotografií i volnou tvorbou. Pracoval mimo jiné pro ARTCENTRUM na audiovizuálních projektech pro Irán, Indii, Japonsko, Filipíny a Rusko. Mezi jeho klienty patří například Aral, Becherovka, Harper’s Bazaar, Mazda, Nivea, Pepsi, Skloexport, Staropramen, U.S. National Parks a mnoho dalších. Úzce spolupracuje se svou dcerou Gabrielou Ksandr, jejíž práce vám Visio Art Gallery představila před rokem. Společně vytvořili rozsáhlý soubor panoramatických fotografií mostů New Yorku, Prahy, Berlína, Paříže, Říma a Benátek.

Práce George Jiřího Ksanr jsou zastoupeny ve sbírkách Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, v Muzeu moderního umění v Brooklynu, v galeriích Maulberger, Karl & Faber, Hoffmann a dalších. Vystavuje především v Evropě a USA (New York, Praha, Mnichov, Helsinky).
Jeho první pokusy zlatit fotografie sahají do roku 1984, kdy nazlatil první čtyři černobílé akty, které hned na to vystavil v New Yorku. Ke zlacení používá 24 karátové plátkové zlato. Jde o techniku, která nemá v oblasti fotografie obdoby, ale najdeme ji například v malířství.

V souboru připraveném k vystavení ve Visio Art Gallery jsou jak akty, tak zátiší, každá fotografie je originál a unikát.