Visio Art Gallery

František Bálek, Pavel Botka a Jiří Zahradník – ART RÓZA

Vernisáž: 4. 11. 2010 v 17:00
Výstava: 5. 11. – 26. 11. 2010

O autorech:

Jiří Zahradník
pracuje od roku 1998 jako reklamní fotograf. Věnuje se především focení exteriérů, interiérů, různých produktů, portrétů ale tvoří i foto koláže. Souběžně se věnuje natáčení videoklipů pro své zákazníky. Neustále přemýšlí o tom, jak svoji práci a její výsledky vylepšit, proto vlastní několik digitálních kamer, pojezd, jeřáb a různé další vymoženosti pro vylepšení svých pohyblivých obrázků.

na fotce zleva Botka, Zahradník, Bálek

František Bálek
Tento plzeňský sochař se narodil 4. 6. 1954. Vyučil se keramikem v Karlovarském porcelánu. Zájem o plastiku jej přivedl na Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze. Zde v letech 1979 až 1975 vystudoval u profesora Josefa Malejovského obor užité sochařství. Po ukončení studia se vrací do rodné Plzně, kde spolupracuje na veřejných zakázkách například s Aloisem Soprem nebo Ladislavem Fládrem. Již skoro dvacet let vyučuje keramiku na Základní umělecké škole v Plzni.

Pavel Botka
Pavel Botka (1971) vystudoval elektrotechniku na Západočeské univerzitě v Plzni a grafický design na Blocherer Schule für Grafik und Design v Mnichově, kde absolvoval v roce 1999. Protože sám sebe považuje za individuum těžko sociálně adaptabilní a kolektivu se stranící, pracuje jako grafik a výtvarník na volné noze. Svojí činností (často ve spolupráci s podobně založenými přáteli) zhusta leze do zelí „mladým a dynamickým kolektivům“, působících na poli užité grafiky a reklamy. Žije a pracuje v Plzni. Pavel Botka má rád užitou grafiku jasnou, stručnou a oproštěnou od všech zbytečností. Nemá rád samoúčelné efekty. Módní styly mu lezou na nervy. Rád kreslí. A má rád práce starých, počítači ještě nepostižených bardů, jejichž díla se vyznačují jistým stupněm sympatické nedokonalosti – vlastnosti, o kterou se Botka taky snaží. To proto, že dokonalé věci bývají často nudné – a Botka (se) chce bavit.